HOME
De stichting
L en H Tempelman
Map
Ndlovu Med Centre
Projecten...
Behoeften…
Sponsormogelijkhed
Sponsors
Bezoeken projecten
Foto’s
Contact
Laatste nieuws

Liesje en Hugo Tempelman

Liesje en Hugo Tempelman, een Nederlandse verpleegkundige en een dokter, arriveerden in 1990 in Zuid Afrika. Dr. Tempelman werkte vier jaar voor het Ministerie van Volksgezondheid in KwaNdebele, hij is begonnen als een bedrijfsarts en later werkte hij als Assistent Toezichthouder van het ziekenhuis Philadelphia in Dennilton.
 
Dr. Tempelman heeft op het Ministerie van Volksgezondheid gewerkt als hoofd paramedische diensten en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van primaire gezondheidszorg faciliteiten.
 
In 1994 bouwde Liesje en Hugo Tempelman hun eigen Medisch Centrum, Ndlovu Medical Centre in Elandsdoorn, Mpumalanga. Zij creëerden een fonds voor Gemeenschap Gezondheidsprojecten (Ndlovu Medical Trust) en een fonds voor Gemeenschap Ontwikkelingsprojecten (Elandsdoorn Development Trust) in Moutse, ook gelegen in Mpumalanga.
In 1998 werd het team versterkt met Dr. Peter Schrooders, een dokter die daarvoor zeven jaar werkte in het voormalige Transkei. Dr. Robert Moraba and Dr. Papi Maetisa sloten zich in 2004 aan bij het NMC.
 
Liesje en Hugo Tempelman ontvingen beide voor hun werk een koninklijke onderscheiding in april 2005. De Nederlandse Koningin, Hare Majesteit de Koningin Beatrix, heeft hen afgekondigd als “Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”.
Zorg voor Elandsdoorn; Hoeven; bankrekening: IBAN (NL90ABNA0971391084) en BIC (ABNANL2A)  |  info@helpelandsdoorn.com